NL team geselecteerd voor IMO 2006

Op grond van de uitslag van de eindtoets op zaterdag 10 juni 2006 en de inleveropgaven hebben zich de volgende personen geplaatst voor het team dat van 10 tot en met 18 juli 2006 Nederland zal vertegenwoordigen bij de 47ste Internationale Wiskunde Olympiade in Ljubljana, Slovenië:

Hildo, Bauke, Jinbi en Julian hebben vorig jaar reeds deelgenomen aan het trainingsprogramma. Jinbi heeft zelfs deelgenomen aan de 46e IWO in Mexico 2005 en daar een bronzen medaille behaald. Alle vier hebben ze net eindexamen V6 gedaan. Erik doet dit jaar voor het eerst met de training mee; ook hij heeft net eindexamen V6 gedaan. Opvallend is de plaatsing van Wouter, die nog maar in de derde klas zit en voor het eerst met de training meedoet.

Het team wordt op 28 juni gehuldigd op het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap samen met de teams die Nederland zullen vertegenwoordigen bij de Internationale Olympiades van Natuurkunde, van Scheikunde, van Biologie, van Informatica en van Aardrijkskunde. Bovendien hebben CANdiensten en Wolfram Research zes licenties van het computerprogramma Mathematica beschikbaar gesteld voor de zes teamleden. De ploeg vertrekt op 9 juli om 20:41 vanaf Utrecht CS en zal hopelijk met een aantal medailles terugkomen op 19 juli om 8:23 op Utrecht CS.