NIO2002, 3e ronde

[ Enquête ]

De 3e ronde van NIO2002 is de laatste stap in de selectie van de delegatie die in augustus naar IOI2002 in Korea gaat. Deze ronde werd gedurende 2 dagen (7&8 juni) gehouden aan de TUE bij de Faculteit Wiskunde en Informatica in de WIN-zaal. Er deden 19 leerlingen mee.

Eerste dag

De eerste dag waren er 's ochtends een tweetal voordrachten door TUE medewerkers. Daarin vertelde

's Middags was er een training, gevolgd door een oefensessie met twee eenvoudige opgaven, om kennis te maken met

Het avondprogramma omvatte een fysieke en mentale confrontatie met Wiskundige Kunst bedacht en gemaakt door Koos Verhoeff. Om 23:30 kon iedereen naar bed in Motel Eindhoven.

Tweede dag

De tweede dag was de echte wedstrijddag. Hier kregen de deelnemers vier opgaven om in vijf uur tijd op te lossen. De start was om 10:30.

Het was behoorlijk zweten, niet alleen vanwege de intellectuele uitdaging, maar ook door het mooie weer en het feit dat de airconditioning volgens het weekendrooster werkte. De invoervoorbeelden bij de opgaven waren niet beschikbaar op de PC, maar konden eenvoudig verkregen worden door creatief PEACH-gebruik. Alles verliep verder prima.

Tussendoor was er gelegenheid om de benen te strekken en wat te eten en drinken. Na afloop van de wedstrijd was de (voorlopige) einduitslag in een half uur beschikbaar. De officiële uitslag wordt maandagavond 10 juni vastgesteld.

Ook werd er een kleine enquête gehouden.

Met dank aan:


Verslag opgesteld door Tom Verhoeff

IOI Secretariat / ioi-secretariat@win.tue.nl

Internet service provided by TUE = Eindhoven University of Technology
TUE logo