De IOI folder

[ IOI Home page ] De IOI folder.

De inhoud van deze pagina is ook te vinden in de IOI folder. De grafische versie van deze pagina geeft je een idee hoe de folder er echt uit ziet.

De Science Fair op de campus van de TUE is een unieke kans om zelf te ervaren hoe de wereld van morgen er uit zal zien. Je vindt er een wetenschapskermis met

en nog veel, veel meer.

Wat & hoe?

De Science Fair is het slotstuk van de Internationale Informatica Olympiade '95 waarin leerlingen uit 56 landen van over de hele wereld hun krachten meten. Op zondag 2 juli wordt bekend wie de eerste prijs in deze wereldfinale heeft behaald.

In Cybers Place kun je ze ontmoeten.

Cybers Place wordt voor je ingericht door Eindhovense studenten. Er staan zo'n 70 computers-, je kunt er de Electronic Superhighway op en rondlopen in de digitale steden van Nederland; je kunt er contact leggen en ervaringen uitwisselen met computer-collega's uit Taiwan, China, Japan, Iran, Zuid Afrika, Ghana, Rusland, Zweden, Argentinië, Cuba, Amerika en nog 45 andere landen; de digitale karikaturist staat er voor je klaar en je kunt er een kans wagen in de Wilde Wetenschapsloterij (hoofdprijs: een CD-i speler).

Naast Cybers Place vind je de Universiteiten en Hogescholen.

Studenten en medewerkers laten zien waar het met de informatica naar toe gaat en waarom de Science Fair Wild van Wetenschap heet.

De Technologie-tent

toont de ongekende mogelijkheden.
Je zult je ogen uitkijken bij de spectaculaire presentaties in de Technologie-tent. Om er een paar te noemen:
het CARIN-systeem (een navigatiesysteem voor auto's),
medische toepassingen en Newtopia van Philips,
een simulator van ESTEC
(het Nederlandse ruimtevaartcentrum)
,[ Simulator foto ] (Foto: ESA)
de robotjes van Animatronics,
Belgacom (het grootste Europese telecommunicatie-grondstation),
SUN Microsystems die het mondiaal ontwerpen mogelijk maakt.
Je vindt er CD-i en CD-ROM,
computerfabrikanten,
softwareleveranciers en
vooral veel nieuwe toepassingen.
Achter op deze folder vind je een lijst van de bedrijven die meedoen. De lijst kan helaas niet volledig zijn, want er komen nog elke dag bedrijven bij.

Spel en Kunst,

een combinatie van computers, communicatie en veel creativiteit.

De NINTENDO Roadshow staat met 700 m² spelletjes op je te wachten, de ontwerper van het successpel Jazz Jack Rabbit is zelf aanwezig, het bouwsysteem Polydron enzovoorts.

Hot Balls is het grootste computerspel ter wereld. Het wordt gespeeld over 256 computerschermen en is ontworpen op de TUE. De première is op zaterdag 1 juli met een recordpoging voor het Guinness Record Boek. Tijdens de Science Fair kun je zelf meespelen.

Op het gebied van de kunsten schept de computer nieuwe mogelijkheden: de toeschouwer speelt mee in het kunstwerk! Professor Koos Verhoeff maakt zijn fractalbomen en andere meetkundige beelden met de computer.

Tenslotte kun je uitrusten van het digitale geweld in het elektronische café Bits & Bites. Het café wordt futuristisch ingericht door studenten van de Academie voor Industriële Vormgeving en ligt uiteraard aan de Electronic Superhighway.

En verder ...

Het Evoluon

Het Evoluon heet tegenwoordig Philips Competence Centre en is niet meer vrij toegankelijk voor het publiek. Maar ..... op 1 en 2 juli stelt Philips de tentoonstelling gratis open voor de bezoekers aan de Science Fair. Elk half uur vertrekt er een bus van de TUE-campus naar het Evoluon. Je hebt wel een toegangskaartje nodig. Deze gratis kaartjes zijn verkrijgbaar bij de informatiebalie van de Science Fair.

De Grootste Computer ter wereld

Op 2 juli wordt in het Philips-stadion met zo'n 9000 kinderen een gigantische parallelle computer gesimuleerd. Het wordt buitengewoon spannend en je kunt nog meedoen! Ook deze stunt komt in het Guinness Record Boek.

Oproep

Op zondag 2 juli hebben we om 9.30 uur 9.000 kinderen tussen de 8 en 14 jaar nodig in het Philips-stadion in Eindhoven. Als je mee wilt doen of mensen kent die mee willen doen neem dan contact op met Ria van Ouwerkerk (040-472852) of Franka van Neerven (040-473902). Om in het Guinness Record Boek te komen hebben we zoveel mogelijk kinderen nodig! Het belooft een unieke happening te worden.

De organisatie van de Internationale Informatica Olympiade '95.

Lijst van deelnemende bedrijven

Zie sponsors.
IOI 95